Minä, sinä, hän, me, te, he – riitämme. -Ruut

”Osallistuin Älä mahdu muottiin -kuvauksiin pari vuotta sitten. Halusin ehdottomasti mukaan tällä kertaa, koska kuvat olivat olleet silmiä avaavia.

Ystäväni Alankomaista oli juuri vierailulla luonani ja kysyin lähtisikö hän mukaan kuvauksiin, ja hän suostui (ja myös kuvautti itsensä). Oli jännä keskustella kampanjan teemoista ja itsensä arvostamisesta hänelle englanniksi. Vaikka olimme tunteneet kauan en ollut aiemmin paljastanut hänelle kärsineeni kehonkuvan vääristymistä, jonka vuoksi olin ollut pari vuotta aiemmin psykofyysisessä fysioterapiassa.

Jonottaessa Sylin toimitiloissa kuvattavaksi, minuun kasvoi valtava onni. Paikalla oli niin paljon ihmisiä, jotka olivat saman asian äärellä. Meistä jokainen oli tietoinen mediakuvaston suppeudesta ja halusta toteuttaa mallianarkismia!

Halusin osallistua Älä mahdu muottiin – kuvauksiin toiminnallistaa itsemyötätuntoani. Olin lukenut itsensä rakastamisesta ja armollisuudesta paljon, mutta kuvauksilla pystyin vahvistamaan ajatuksia ja tekemällä näin lisää korjaavia tekoja itseni hyväksymisen eteen.

Alastomuus ei minua juuri jännittänyt. Vaatteiden riisuminen tuntui yhtä luonnolliselta kuin saunaan meno. Sen sijaan poseeraus niin, että ryhti olisi hyvä, nykerö nenäni ei olisi pelkkää sierainta, nänni ei vilahtaisi muotin takaa tai sääriini tulisi tarpeeksi kontrastia ja siroutta olivat toiveenani. Harvoin tulee poseerattua nakuna kameran edessä. Siksi ei ole niksejä ja kikkoja, joilla peittää omia vikoja. Miksi ihmeessä ajattelin näin? Ei minun olisi pitänyt miettiä tällaista.

Paras hetki oli kuitenkin se, kun kuvat julkaistiin.
”Hahhaa enpäs mahtunut [muottiin]!”, ajattelin tyytyväisenä. Näytin kuvissa kauniilta, terveeltä ja täynnä muutosenergiaa edistää asioita. Olin valmis tekemään lisää itseäni varten toiminnallista itsemyötätuntoaktivismia ja keskustelemaan kehorauhasta pelkäämättä sitä, että tulisin itse ulkonäköni vuoksi syrjityksi. Kuvaukset veivät eläämäni hyvillä mielin eteenpäin ja ystävyyteni alankomaalaiseen kaveriini syveni entisestään.

Minä, sinä, hän, me, te, he – riitämme.” – Ruut

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aiheeseen liittyviä artikkeleita