Haluan että lapseni saavat elää maailmassa, joka on empaattisempi ja lempeämpi kuin nykymaailma -Niina

Hei, olen Niina, toinen #älämahdumuottiin -projektin perustajista. Minuun on liitetty monia titteleitä ja määreitä, mutta tässä ehkä tärkeimmät: valokuvaaja, valokuvataiteilija, yrittäjä, näkyväksi tekijä, maailmanparantaja, vaimo, äiti, ihana nainen.

#älämahdumuottiin -projekti on minulle äärettömän tärkeä, koska haluan että lapseni saavat elää maailmassa, joka on empaattisempi ja lempeämpi kuin nykymaailma tai se maailma jossa olen itse kasvanut. Ja haluan tehdä töitä sen paremman maailman eteen.

Haluan näyttää lapsilleni, että yksi ihminen voi toiminnallaan vaikuttaa, mutta että yhdessä olemme enemmän ja saamme aikaiseksi suurempia muutoksia kun teemme yhteistyötä.

Toivon, ettei lasteni tarvitse kokea sellaisia ulkopuolisuuden ja riittämättömyyden tunteita, joiden kanssa olen itse kamppaillut.

Olen kokenut olevani vääränlainen ja vähempi arvoinen hyvinkin erilaisissa tilanteissa. Milloin se oli sitä, että puhuin väärää kieltä (äidinkieleni on ruotsi), milloin sitä, että asuin väärällä puolella Kehä 1:stä (muutettiin väärällä puolelle kun olin menossa kuudennelle luokalle), pukeuduin vääränlaisiin farkkuihin (en ikinä ole saanut Leviksiä), olin väärän kokoinen (eli liian lihava, jopa silloin kun oikeasti olin normaalipainoinen) tai minulla oli väärän muotoinen nenä (kärsin ensimmäiset noin 18 vuotta elämästäni perunanenästäni, jota olen sittemmin oppinut rakastamaan). En ollut tarpeeksi hyvä urheilussa (en ollut yhtään kilpailuhenkinen, joten en edes viitsinyt yrittää), en tarpeeksi älykäs yliopistoon (tai olisin varmasti ollut tarpeeksi älykäs, mutta koska selvinnyt kouluista niin helpolla, en ymmärtänyt, että yliopistoon pääsemiseen tarvitsee oikeasti panostaa), enkä tarpeeksi vanha tai oikean sukupuolinen ollakseni uskottava yrittäjä (perustin ensimmäisen yritykseni 23-vuotiaana ja oli monelle vaikea ymmärtää etten ollut yrityksessä sihteeri tai apulainen vaan omistaja). Ihan nyt vaan muutamia mainitakseni..

Kyllähän näihin muotteihin on tullut törmättyä. Osa on yhteiskunnan ja muiden ihmisten asettamia muotteja, osa ihan oman pään tuotoksia. Jokainen muotti, johon olen (turhaan) yrittänyt mahtua on lisännyt pahoinvointiani ja toisaalta muoteista luopuminen on vapauttanut.

Toivon, että kun tämän projektin myötä ihmiset näkevät erilaisia ihmisiä yhdessä suurena joukkona ja kuulevat kuvien takana olevia tarinoita, niin ymmärrys, empatia & suvaitsevaisuus lisääntyvät ja maailmasta tulee parempi paikka elää. Pieni askel kerrallaan.

❤ Niina

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aiheeseen liittyviä artikkeleita