Kaikille rohkeutta rikkoa muotit️ – Päivi

Voit kuunnella Päivin tarinan tästä.

”Lapsuuden valokuva-albumissa on kuvia, joissa vedän pömppövatsaani sisään balettimekon sisällä ja uimarannalla. Yritin mahtua muottiin. Yläasteen uravalintoja tehdessäni minulle kerrottiin ettei yli 9 keskiarvon tyttö voi mennä amikseen. Valitsin kaksoistutkinnon ja yritin sovittaa itseäni muottiin. Lähdin jatko-opiskelemaan sairaanhoitajaksi, koska se oli järkevä muotti lähihoitajaksi kouluttautumisen jälkeen.

Sain 23-vuotiaana kuulla odottavani kehitysvammaista lasta ja kuinka minun piti arvioida hänen elinkelpoisuuttaan, koska hän ei tule mahtumaan yhteiskuntamme asettamaan muottiin.Ensin nämä ajatukset saivat minut surulliseksi. Nyt kuitenkin ymmärrän, että vaikka olen ajautunut muottien mukana, yhteenkään en ole mahtunut. Vuosien varrella olen oppinut, että se olen minä jonka täytyy muovata muotteja eikä muottien minua.

Niin tälle elämänsä saaneelle 3-vuotiaalle kuin vatsassani linkousohjelmalla pyörivälle tyypille toivon pystyväni kasvattamaan itsetunnon ja -luottamuksen omiin kykyihinsä ja unelmiinsa. Antaa rohkeutta olla samaan aikaan järkevä ja tunteva. Opettaa rakastamaan sitä omaa itsensä näköistä veistosta ja arvostamaan niitä kaikkia muita uniikkeja veistoksia.

Kaikille rohkeutta rikkoa muotit️” – Päivi

Facebook
Twitter
LinkedIn

Aiheeseen liittyviä artikkeleita